virtuaalihevonen

Ampang Herolf

  • "Herolf" VH12-023-0113
  • ori, welsh part bred (50%)
  • 148cm, acha (amber champagne)
  • s. 13.07.2010 3 v. 13.07.2012
  • Ikääntyy satunnaisesti.
  • kasv. Karittha Lee, Kookossaaret (evm)
  • om. Mette VRL-05058 / Wyonn
  • KO heA RE 105cm ME 100cm
  • kenttäpainotus
  • © Mette 2012-2013 & Bildreport Wagner

Omistajan kertomaa

Tämä elegantti, mielenkiintoisen taustan ja perimän omaava, hyvin liikkuva ori vei sydämeni välittömästi. Herolfissa ovat sitten kaikki jalostusoriille suotuisat ominaisuudet kohdallaan! Ori on väriltään harvinainen ja arvokas amber champagne ja Wyonnissa ensimmäinen laatuaan, mutta elegantin ulkomuodon lisäksi Herolfilta löytyy myös potentiaalia ja pontta ratsastuksen eri lajeihin.
Herolf on kotoisin sieltä, mistä laadukkaita jalostusyksilöitä ei ensimmäiseksi kuvittelisi löytävänsä, nimittäin Kookossaarilta, piskuisilta Australian hallinnoimilta saariryppäiltä. Kasvattaja on Australian kansalainen, welsheihin ja erityisesti pard bredeihin intohimoisesti suhtautuva nainen, joka onnistui muutama vuosi sitten saamaan käsiinsä muutaman champagne-geeniä kantavan tamman ja oriin. Herolf on yksi tämän intohimoisen jalostusprojektin tuotos, joka pantiin hiljaiseen myyntiin kasvattajan vaatimattomille nettisivuille. Minä sitten champagne-ratsuponijälkeläisen kuvat silmissä kiiluen tartuin tilaisuuteen ja tarjosin orista aimo summan.

Nyt Herolf on asettunut Wyonniin ja voi hyvin. Lajitovereiden määrä taisi aluksi olla kymmenen hevosen ja ponin kotitalliltaan tulleelle Herolfille iso shokki. Maisemanmuutoksesta Herolf toipui hyvin nopeasti, ja onpa herrasta tullut muuton myötä sosiaalisempi ja entistä äänekkäämpi. Herolf ääntelee paljon ja pitää itsestään meteliä, kuitenkin hyvän maun rajoissa. Oripoika on pienestä asti kasvatettu arvokkaan jalostusoriin muottiin, ja sen kyllä huomaa!
Herolf on helppo käsitellä, eikä temppuile juuri koskaan. Hoitotoimenpiteet sujuvat kivan saumattomasti hoitajasta riippumatta, ja orin karsinaan ovat vieraat aina tervetulleita. Hoitotilanteessa Herolfin karsinan ovea voi huoletta pitää auki ja oria sisällä irti. Herolf osaa käyttäytyä, eikä koe kiusausta lähteä omille teilleen, vaikka tilaisuus olisikin. Jalkansa ori nostaa hyvin, enkä oikeastaan löydä satuloitavuudestakaan mitään moitittavaa. Traileriin Herolf menee kyllä, mutta aavistuksen epävarmana. Aivan kun sen silmistä paistaisi "En halua mennä, mutta taluttajaa on toteltava...". Herolf pitää tilasta ja vapaudesta, ja toisinaan sidottuna tai muuten rajoitettuna ori ahdistuu.

Satulan alla Herolf toimii hyvin. Ori nauttii ratsastajan kevyestä kädestä ja pehmeistä, hienovaraisista avuista. Herolf on tosi tarkka pohkeen sijainnista, mistä seuraa usein pieniä väärinymmärryksiä, kun poika ei ihan ymmärrä, mitä siltä halutaan. Peräänantoon Herolf rentoutuu nopeasti tarkkaa yhteistyötä tekevän ratsastajan apujen välissä.
Esteitä Herolf hyppää mielellään. Orin laukka on suurta, hevoskokoista. Hypyt itsessään ovat tarkkoja, mutta omalaatuisia ja tyyliltään paljon vaihtelevia, mitään tietynlaista tyyliä kun ei orille ole muodostunut. Maastoesteisiin Herolf suhtautuu vakavasti: ilmavarat jäävät reiluiksi ja hypyt todella siisteiksi!


Sukutaulu

I. Pulu Hiccory
evm WB trn
II. Gounton's Heto
evm WB rn
III. Polin's Homme
evm WB vrn
IIE. Leznira
evm WB trt
IE. Gouton's Gem
evm WB m
IEI. Tuto
evm WB m
IEE. Gouton's Gallia
evm WB mrn
E. Ceceme ox
evm OX amber champagne
EI. Asiro ox
evm OX rn
EII. Achipul ox
evm OX m
EIE. Anithra al Ex ox
evm OX rn
EE. Alacmene ox
evm OX amber champagne
EEI. Amibo al-Singha ox
evm OX rn
EEE. Aaliyah II ox
evm OX gold champagne

Jälkeläiset

Ampang Herolf on jalostuskäytössä ja tarjolla jalostukseen myös Wyonnin ulkopuolisille tammoille, kun tavoitteena on shampanjavärin periyttäminen varsalle. Herolf ottaa vastaan welsh part bred- ja ratsuponijalostukseen kelpoja tammoja. Ota yhteyttä sähköpostitse, mikäli kiinnostuit!

12.09.2013 o. Hamlet van der Wyonn e. Labhaoise Barron (CONN)
15.02.2013 t. Zhahwaniah van de Wyonn e. Elfe Zinn GER (RP)
11.11.2012 o. Poniniemen Jonam e. Lillan (WPB)


Tulevaisuus ja tavoitteet

Heracles on jalostusorii, mutta kilpailee silloin tällöin KERJ:n, ERJ:n ja KRJ:n alaisissa kilpailuissa.

Kisakalenteri

00 KRJ-sijoitusta. Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.

00 ERJ-sijoitusta. Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.

01 KERJ-sijoitusta. Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.

20.12.2012 KERJ Taikakuun kartano KERJ-CUP CCI/CIC1 poneille 05/79


Päiväkirjamerkintöjä ja päivityksiä

12.09.2013 Herolfin tuorein jälkeläinen, orivarsa Hamlet, syntyi.

13.04.2013 Ensimmäinen sijoitus lisätty kisakalenteriin.

15.02.2013 Herolfin toinen varsa syntyi.

03.12.2012 Herolfin ensimmäinen jälkeläinen, rodultaan welsh part bred, syntyi viimekuun puolella. Orivarsasta on nyt merkintä Herolfin jälkeläislistassa.

27.09.2012 Herolf saapui Wyonniin!