Tervetuloa Hollantiin!

07.04.2015 HUOM! Wyonn on tauolla kiinnostuksen puutteen ja koulukiireiden vuoksi. Palaan virtuaalihevosten pariin, jos ja kun siltä vielä joku päivä tuntuu.
Ilmoitus jätetty 04.10.2014 ensimmäisen kerran.

Wyonn on suurensuuri ratsastuskeskus Hollannissa. Nimi Wyonn juontaa juurensa vuosista 2006-2008, jolloin pidin samaa nimeä kantavaa pientä yksityistallia, paikkana muutamalle rakkaalle tuontipuoliveriselleni. Herätin nimen eloon syyskuussa 2011, kun halusin pystyttää yleispätevän tallin, joka majoittaisi kaikki ponini, joita vuosien mittaan onkin kertynyt mukava lauma. Nyt Wyonn on talli, jonka kasvatustoiminta on painottunut ratsuponeihin, erityisesti voikkoväriä kantaviin yksilöhin. Kasvatustoiminnan vilkastumisesta periaatteet itse tuotujen kaviokkaiden suosimisesta ovat silti yhä voimissaan.

Wyonn nykyisessä olomuodossaan on kilpatalli, kisakeskus ja ennen kaikkea ratsuponisiittola, jonka tavoitteena on luoda upouusia, värikkäitä verilinjoja ja poneja moneen käyttötarkoitukseen. Meillä ponit kisaavat niin valjakkoajoa kuin esteitäkin, joten kasvatuksessa syntyy monipuolisesti eri lajien osaajia.
Suurin osa Wyonnin poneista syntyy Hollannin lipun alla, mikä rajoitaa hieman vanhempien yhdistelemistä. Jalostussäännöstön ollessa tiukka, jää useita ratsuponeja määritelmän ulkopuolelle. Näitä varsin yleisiä tapauksia varten on Wyonnilla yksikkö Hollannin ohella Sveitsissä, kuten myös Tanskassa, jossa syntyneiden ratsuponien suvussa saa olla pilkullisena tunnettua knabstrupia, rotua, jota kohtaan rakkauteni on suuri.

Vielä kerran, tervetuloa Wyonniin!
Aurinkoisin terveisin, Mette (VRL-05058, [email protected])


Psst!


Uutisia

17.05.2014 Vihdoin kuvioissa on uusi tietokone ja mahdollisuus astetta kivuttomampaan tallin päivittelyyn! Suunnitelmia Wyonnin varalle on jo liuta, ja enää tarvitaan tuskallinen pääsykoeurakka pois alta, niin Wyonn on valmis nousemaan jaloilleen. Uutta ja upeaa monissa muodoissa on luvassa, sen voin taata...

02.04.2014 Juuri nyt on käynnissä vaativa pääsykokeisiinluku-urakka, jonka johdosta Wyonn jää ymmärrettävästi taka-alalle. Palailemassa ollaan kyllä, en vain osaa sanoa tarkempaa ajankohtaa. Katsotaan sitten, kun kesän aluilla kokeet ovat ohi. En usko, että maltan poissa olla kokonaan, mutta erittäin minimaalista tallin päivitystä luvassa. Näkemisiin!

10.01.2014 Ponien sivuja päivitetty ja tekstejä kirjoitettu. Muutamaa astutusta muhiteltu mielessä :)

06.01.2014 Ehdin jo luulla, että ongelmat ovat takanapäin. Olen uuden tietokoneen tarpeessa ja nykyinen konevanhus ei houkuttele päivittämään sitten yhtään mitään; tuskastuttaa edes painaa sen virtanappia. Yritän parhaani mukaan saada päivitystä aikaan edes muiden kasvattamille poneille, mutta muuten Wyonnissa tulee olemaan hiljaisempaa, kunnes saan rahat kokoon uutta konetta varten.

13.11.2013 Päivittelyn esteet alkavat pikkuhiljaa olla takanapäin, joten Wyonn palailee normaaliin päivitystahtiin kohtapuoliin. Django ja Midas palautuivat kotiin Senin huomista.

10.10.2013 Minulla on IRL-elämässä väliaikainen hektinen vaihe meneillään, joten ponit ovat ymmärrettävästi jääneet hieman taka-alalle viimeaikoina. Wyonnilla ei silti ole aikomustakaan lopettaa ja hevosista tullaan tämän vaiheen päätyttyä huolehtimaan entiseen malliin. Arviolta epäaktiivinen vaihe kestää marraskuulle asti. Pyydän ponien kasvattajilta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.

09.08.2013 Hirveä määrä päivityksiä tehty! Koulukisat on jo arvottu ja kertaalleen lähetetty, mutta tulosten kanssa ilmeni ongelma, josta tuki on tietoinen. Heti kun asia on korjattu VRL:n puolesta, saadaan elokuun kisojen tulokset virallistettua.

02.08.2013 Olen tallin ylläpitäjänä suonut itselleni noin viikon mittaisen loman tallin päivittelyistä. Tänään näyttää kuitenkin pahasti siltä, etten osaa jatkaa lomaani sen pidempään, vaikka mahdollisuus siihen näin kesän hiljaisina aikoina olisikin, sillä en voinut tylsän hetken tultua vastustaa kiusausta, vaan menin arpomaan elokuun kisojen kolmeenkymmeneen osallistujaan asti täyttyneet luokat. Luvassa on lähipäivinä myös muutamien uusien sovittujen astutusten täytäntöönpanoa sekä muutaman uuden ponin muutto Wyonniin, joten hommaa riittää kyllä, niin tälle päivälle kuin huomiselle ja kaikille sitä seuraavillekin päiville!

30.07.2013 Wyonns -etuliite connemarakasvateillemme hyväksyttiin rekisteriin! Jatkossa connemarajalostus tulee jatkumaan yhtä matalalla profiililla kuin aikaisemminkin, eli tallin omat tarpeet täyttyvät juuri ja juuri, eikä varsoja tästä rodusta lähde maailmalle laisinkaan.

27.07.2013 Tänään on anottu viidet KRJ:n alaiset ja viidet ERJ:n alaiset kisat, jotka järjestetään ensi kuun puolella, molemmat alkaen 19. elokuuta.

25.07.2013 Tallilla on tänään syntynyt paljon poneja, muun muassa kaksi connemaratammaa, Latifah ja Miss Sheela. Näiden ohella syntyi upea voikko Ciara ja pikkuruinen ruunivoikko welsh mountain -tamma Pashmina.

18.07.2013 Lukuisten ponien sivuja päivitetty. Ensimmäisen päivänsä näki Wyonnin historian kaikkien aikojen ensimmäinen connemarakasvatti, upeaakin upeampi cremello Minos.

06.07.2013 Tänään syntyi pippurinen welsh B-tamma Barbara. Syntymän ohella tallilla on suunniteltu uusia astutuksia ja äivitelty ponien kisakalentereita.

30.06.2013 Muutama varsa lisää on viimepäivinä putkahtanut varsomiskarsinan pahnoille ja kasvattisaldo näyttää jo rikkoneen 70:n rajapyykin! Ponien sivuja on päivitelty vähän normaalia harvemmin, olenhan sentään oikeutettu pitämään pientä huilaustaukoa aktiivisesta tallinpidosta edes kesän ajan, eikö? Kaikille poneille on liuta sijoituksia lisäämättä sivuille, ja suuri joukko kutsuja odottaa tarkistamista sijoitusten varalta. Kasvattajien ei siis tule olla huolissaan kesän rentoilustani tallinpidon osalta; ponit ovat hyvässä huostassa ja lomailevat nyt itsekin, kukin tavallaan.

10.06.2013 Viimeisimpienkin KERJ-kisojen tulokset saatu lähetettyä hyväksyntään.

07.06.2013 ERJ-kisojen tulokset saatu viimein lähetettyä. Osa kenttäkisoista on yhä vailla täyttä osallistujamäärää, ja VIPitkin siintää lopuissa kisoissa vielä muutamien päivien päässä. Kisojen ohella uutta on rautias ratsuponipersoonallisuus Keisha, joka saapui meille tänään Takkuisesta!

03.06.2013 Wyonn on ollut kesälomalla viimeaikoina omien kiireideni vuoksi. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, sillä pahimmat kiireet alkavat olla pian jo takanapäin, ja paluu aktiivisempaan tallinpitoon siintää jo lähitulevaisuudessa. Muutaman ponin sivut ovat saaneet kaivattua päivitystä sivuilleen ja pieniä laskentavirheitä on korjattu siellä sun täällä eri ponien sivuilla. Muutamat astutukset on hoidettu ja pari uutta kasvattiakin on syntynyt, viimeisimpänä ihanaakin ihanampi musta komistus Rex.

09.05.2013 Kenttäkisoja siirrettiin reilusti kesäkuulle ensimmäisten kisojen viimeisen osallistumispäivän tultua liian nopeasti huomioiden VRL:n kalenterin päivittyvyyden. Kenttäkisojen ohella ensi kuussa on tarjolla myös yhteensä kolmen ERJ-estekilpailun rypäs!

03.05.2013 Kenttäkisoja anottu oikein urakalla. Tämän kuun lopulla Wyonnin kentille mätkähtää joukko onnenkoittajia peräti seitsemänä päivänä peräkkäin!

29.04.2013 Ghepetto, ruunikko orivarsa, syntyi. Päivitystahti hevosten sivujen osalta on ollut tänään hurjaa, joten suunniteltu kisoihin osallistuminen ja sivujen grafiikoiden uudistus on jäänyt kokonaan.

25.04.2013 Tallissa on uusi upea mountain-ori! Myrtsi toivotettiin tänään juhlallisesti tervetulleeksi. Käykääpä moikkaamassa :)

20.04.2013 Paljon astutuksia suunniteltu. Niitä päästään toteuttamaan toivottavasti vielä tämän kuun puolella. Mukana on paljon itseänikin yllättäneitä yhdistelmiä, joten jotakin uutta ja raikasta on siis jalostusrintamalla luvassa!

18.04.2013 Estekisoihin saatu viimein tulokset arvottua. Luokat täyttyivät ihan viime metreillä, kun osallistumisaika näytti jo hupenevan alta aikayksikön! Nyt on kuitenkin tulokset hoidettu pois alta, joten pääsen viimeinkin järjestämään kisoja isommissa sarjoissa. Mitä sitten muuten on tallilla tapahtunut, niin Rosvo ja Madeleine on laitettu rekisteriin.

13.04.2013 Tallin viideskymmenes kasvatti syntyi! Dramaattinen persoona kun olen, valikoitui tämän merkkipaaluvarsan emäksi Colonel, siis tamma, jolla on ollut suuri merkitys niin Wyonnin ratsuponijalostuksessa kuin minulle henkilökohtaisestikin.

11.04.2013 Django myytiin eilen, mutta yhä on yksi kiva sveitsiläinen tamma myymättä. Wyonnista on viimeaikoina lähtenyt hyvää tahtia maailmalle poneja, mikä kiihdyttää pääsemistä siihen pisteeseen, että kasvateille voi rajata jonkin tapahtuman tai mestaruuskilpailut, tai mitä nyt kasvateille mielinkin järjestää!

29.03.2013 Uudet ERJ-kisat anottu ensi kuulle.

23.03.2013 New foresteista Helga, Tipi ja Nada saivat viimein kuvat sivuilleen. Tallin sivujen header koki myös kauan odotetun kasvojenkohotuksen uuden asettelun ja kuvien myötä.

20.03.2013 Eilen lähti tallin viimeisin kasvatti, Ricca-tamma, uuteen kotiin.

18.03.2013 Koulukisat saivat täytettä ennätysnopeasti, joten tulokset saatiin lähetettyä hyväksyntään jo nyt.

16.03.2013 Wyonnin ulkoasu raikastui pienillä muutoksilla ja huomasin jälkeenpäin, että vaihtamalla taustan lähemmäs puhtaanvalkoista palasimme takaisin lähtöruutuun; ensimmäisen ulkoasun värit kun olivat täsmälleen samat. Ulkoasusta saadun palautteen johdosta fontti suureni, toivottavasti se on nyt helpommin luettavissa.

Tallilla on riittänyt melskettä muutenkin; tänään nimittäin saapui talliin uusi musta koulutamma, Daami!

10.03.2013 Kenttäkisojen tuloksia hoidettu sen mukaan, miten luokat ovat tähän mennessä täyttyneet. Kisojen mainostuksesta huolimatta useampi luokka on yhä vailla täyttä osallistujamäärää, eikä tuloksia ole siksi saatu arvottua etuajassa.

02.03.2013 Talliin saapuivat ihastuttavat welsh-tammat Bebe ja June! Kaksi tuli, mutta yksi myös lähti, nimittäin kasvattimme Peta van de Wyonn lähti uuteen kotiin.

28.02.2013 On ollut vilkkain päivä Wyonnissa sitten miesmuistiin! Tallilta on lähtenyt maailmalle kaksi kasvattia, upea Midas ja vähän vanhempi kasvatti Zaman. Toinen suuri uutinen on, että kolmas kasvatusliite du Wyonn on rekisteröity ja kasvatusliitteen alla syntyneet ponit saatu jonoon odottamaan rekisterihakemuksen hyväksyntää.

28.02.2013 Wyonn aloitti tänään yhteistyön Breven Poniesin kanssa. Yhteistyöltä on odotettavissa niin orien lainausta kuin yhteisvoimin järjestettyjä tapahtumiakin.


Kilpailut

KRJ 23.08.2013
KRJ 22.08.2013
KRJ 21.08.2013
KRJ 20.08.2013
KRJ 19.08.2013
KRJ 07.04.2013
KRJ 06.04.2013
KRJ 05.04.2013
KRJ 11.03.2013
KRJ 17.11.2012
KRJ 27.07.2012
KRJ 21.05.2012
KRJ 20.05.2012
KRJ 19.05.2012
KRJ 08.04.2012
KRJ 07.04.2012
KRJ 06.04.2012
KRJ 11.12.2011
KRJ 10.12.2011
KRJ 09.12.2011
KERJ 15.09.2013
KERJ 14.09.2013
KERJ 13.09.2013
KERJ 12.09.2013
KERJ 11.09.2013
KERJ 10.09.2013
KERJ 09.09.2013
KERJ 13.06.2013
KERJ 12.06.2013
KERJ 11.06.2013
KERJ 10.06.2013
KERJ 09.06.2013
KERJ 08.06.2013
KERJ 07.06.2013
KERJ 17.03.2013
KERJ 16.03.2013
KERJ 15.03.2013
KERJ 19.12.2012
KERJ 18.12.2012
KERJ 17.12.2012
KERJ 18.11.2012
KERJ 29.09.2012
KERJ 28.09.2012
KERJ 20.06.2012
ERJ 23.08.2013
ERJ 22.08.2013
ERJ 21.08.2013
ERJ 20.08.2013
ERJ 19.08.2013
ERJ 03.06.2013
ERJ 02.06.2013
ERJ 01.06.2013
ERJ 21.04.2013
ERJ 17.11.2011
ERJ 27.07.2012
ERJ 06.11.2011
ERJ 05.11.2011
ERJ 04.11.2011
ERJ 24.10.2011
ERJ 23.10.2011
ERJ 22.10.2011
VVJ 08.03.2013

Maisemat ja talliympäristö

Hollannin toimipiste on tallialueistamme vanhin, se kaiken alku ja juuri. Tallit sijaitsevat Drenthen provinssissa, alueella, jota leimaavat sisämaamaisemat ja rauha. Maisemat ovat suurimmilta osin peltoa, vanhoja taloja ja kaunista, sakeaa lehtometsää. Tallin pihaan johtaa pitkä, suora tie, joka kulkee halki peltojen ja lehtipuilla reunustetun pihatien. Tallialue itsessään on massiivinen. Talleja on yhteensä kolme: kaksikerroksinen päätalli, jossa sijaitsee toimisto, yksi L:n muotoinen suuri tallirakennus ja vanha, peruskorjattu pikkutalli, jonka ympärille tallialue on rakennettu. Vakituisia tarhoja on lukuisia, samoin laitumia. Ratsastusmahdollisuudet ovat monipuoliset, sillä käytössä ovat suuri kenttä, maneesi, sekä hienot maastot. Usein järjestettäviä kilpailuja varten tehtiin maneesin yhteyteen mukava kahvio, joka on avoinna arkisin

Aivan tallin läheisyydessä ei ole asutusta nimeksikään; lähin talo sijaitsee kolmen kilometrin päässä. Muutama pieni ja ystävällinen yksityistalli sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä, joten voisi sanoa, että lähialueilla hevosten osuus on noin kymmenen yhtä ihmistä kohden.

Henkilökuntaan kuuluvat vakituisesti tallimestari, kohta viisikymppinen konkari Bartel, sekä kuusi vakituista tallityöntekijää, joista yksi passitetaan kahviota hoitamaan aina tarvittaessa. Ratsuttajien viisihenkinen joukko koostuu osa-aikaisista työntekijöistä ja tallityöntekijöistä. Kisapäivinä avustavat myös minimipalkalla palkitut apulaiset, joista osa ottaa maksunsa ratsastustunnin muodossa.

Sveitsin toimipiste perustettiin vain hieman Hollannin-toimipisteen jälkeen. Tallialue on tiivis ja uusi. Alue kattaa kaksi isohkoa tallia ja kentän, maneesia ei ole Sveitsiin kaavailtukaan. Maastot ovat mäkisiä ja vaihtelevia, sillä maasto on hyvin monipuolista ja aavistuksen vuoristoista.

Tanskan piste on kolmesta toimipisteestä se pienin ja vähäpätöisin. Alueeseen kuuluu yksi hyvän kokoinen, tyylikäs tiilinen tallirakennus sekä valaistu keskikokoinen kenttä. Alueen maisemat ovat hyvin suomalaiset, eikä vilkkaalle tielle ole kuin alle 500 metriä. Aivan naapurissa sjaitsee meille tuttu Honningkrogs Stutteri, joka kasvattaa pienimuotoisesti new forestin poneja ja ratsuponeja liitteen "Honningkrogs" alla.

Tanskan toimipisteeseen on suunnitteilla pienimuotoista opetustoimintaa.


Ulkoasu ja tekstit © Mette/Wyonn 2011-2013 Otsikkokuvan vasen kuva © Mette 2012 ja oikea © MBFoto.eu
Wyonn on virtuaalitalli. / This is a SIM-game stable. Nothing in this site exists in real life!